top-trends

hierdoor kwam het kabinet cals in 1966 ten val

hierdoor kwam het kabinet cals in 1966 ten val Het kabinet-Cals viel in 1966 als gevolg van de zogenaamde “Nacht van Schmelzer.” Dit was een politiek incident in Nederland dat leidde tot de val van het kabinet. Hier is een beknopte uitleg van wat er gebeurde:

Het kabinet-Cals, geleid door Jo Cals, was een coalitieregering van de Katholieke Volkspartij (KVP), de Partij van de Arbeid (PvdA) en de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Op dat moment was er onenigheid binnen de coalitie over begrotingskwesties en financiële beleidslijnen.

Op 13 oktober 1966 diende de fractieleider van de Katholieke Volkspartij (KVP), Norbert Schmelzer, een motie van afkeuring in tegen het eigen kabinet-Cals. Deze motie was gericht tegen het financiële beleid van het kabinet en werd gesteund door de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en de Christelijk-Historische Unie (CHU), die niet in de regering zaten.

De motie werd aangenomen en leidde tot de val van het kabinet-Cals. Dit was een cruciaal moment in de Nederlandse politiek, omdat het leidde tot de vorming van een nieuw kabinet onder leiding van Jelle Zijlstra van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Dit nieuwe kabinet stond bekend als het kabinet-Zijlstra II.

De “Nacht van Schmelzer” had aanzienlijke politieke gevolgen en markeerde een verschuiving in de Nederlandse politieke verhoudingen. Het was een belangrijk moment in de Nederlandse politieke geschiedenis van de jaren 60.

  hierdoor kwam het kabinet cals in 1966 ten val

het antwoord:
 

Nacht van Schmelzer


 

We hopen dat je een antwoord hebt gekregen in het vraag- en antwoordgedeelte van de puzzel, we hopen dat je terugkomt op onze beste site waar je antwoorden op alle puzzels zult vinden en we werken er hard aan om een ​​oplossing te bieden voor je vragen zoeken in de zoekmachine, vriendelijke groeten, vergeet niet een opmerking toe te voegen …!!

hierdoor kwam het kabinet cals in 1966 ten val

السابق
datingapp op basis van profielfoto
التالي
ZO HEET EEN GESCHRIFT MET NOTEN