top-trends

schrijver mary poppins – wetenschap huis

schrijver mary poppins De schrijver van de boekenreeks over Mary Poppins is P.L. Travers, wat staat voor Pamela Lyndon Travers. Ze was een Australisch-Engelse schrijfster die bekendheid verwierf door haar verhalen over het magische kindermeisje Mary Poppins.

Het eerste boek in de Mary Poppins-reeks, getiteld “Mary Poppins,” werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1934. Het boek introduceerde het karakter van Mary Poppins, een mysterieus kindermeisje met buitengewone krachten en een voorliefde voor avontuur. De avonturen van Mary Poppins en de kinderen waar ze voor zorgt, waaronder Jane en Michael Banks, zijn geliefd bij lezers van alle leeftijden.

  schrijver mary poppins


 

De Mary Poppins-verhalen zijn later ook beroemd geworden door de Disney-film “Mary Poppins” uit 1964, die gebaseerd is op de boeken. De film, met Julie Andrews in de rol van Mary Poppins, combineert live-action en animatie en is een klassieker geworden in de geschiedenis van de film.

P.L. Travers schreef in totaal acht boeken in de Mary Poppins-serie, die allemaal bijdragen aan het betoverende verhaal van het magische kindermeisje. Haar creatie heeft generaties lezers en kijkers gecharmeerd en blijft een geliefd personage in de wereld van de literatuur en film.

schrijver mary poppins – wetenschap huis

السابق
planten die de mens schade of last bezorgen zoals distels
التالي
hoe heet het knooppunt waar de a50 met de a12 samenkomt 9 letters