top-trends

van welk land is skopje de hoofdstad

van welk land is skopje de hoofdstad Skopje is de hoofdstad van Noord-Macedonië. Noord-Macedonië is een land in Zuidoost-Europa, gelegen op het Balkanschiereiland. Skopje is de grootste stad van het land en dient als het politieke, economische, culturele en bestuurlijke centrum van Noord-Macedonië. De stad ligt aan de rivier de Vardar en heeft een rijke geschiedenis en cultuur, waarin verschillende invloeden samenkomen, waaronder Ottomaans, Byzantijns en West-Europees.

  van welk land is skopje de hoofdstad

het antwoord:
 

Skopje


 

Noord-Macedonië was voorheen bekend als de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM) en veranderde later officieel zijn naam in Noord-Macedonië om een langdurig geschil met Griekenland op te lossen. Skopje speelde een centrale rol in de geschiedenis van het voormalige Joegoslavië en heeft sinds de onafhankelijkheid van Noord-Macedonië in 1991 een belangrijke positie in de regio behouden.

Skopje heeft een mix van historische bezienswaardigheden, moderne architectuur en levendige cultuur, waaronder musea, theaters en markten. Het is ook de thuisbasis van talloze historische en religieuze monumenten, waaronder de opvallende Steenbrug, het oude fort van Skopje en de vele orthodoxe kerken in de stad.

van welk land is skopje de hoofdstad

السابق
wat verkocht gordon voor hij ging zingen
التالي
planten die de mens schade of last bezorgen zoals distels