top-trends

onbemand ruimtevaartuig mars 1997 – wetenschap huis

onbemand ruimtevaartuig mars 1997 Sojourner was de naam van het kleine, zeswielige rovervoertuig dat deel uitmaakte van de Mars Pathfinder-missie, die in 1997 naar Mars werd gelanceerd. Deze rover was een van de eerste mobiele robots die op Mars landde en was ontworpen om het oppervlak van de planeet te verkennen en gegevens te verzamelen.

De Sojourner-rover was ongeveer 65 centimeter lang, 48 centimeter breed en 30 centimeter hoog. Hij woog ongeveer 11 kilogram. Sojourner was uitgerust met verschillende wetenschappelijke instrumenten, waaronder camera’s en spectrometers, waarmee hij gegevens kon verzamelen over de samenstelling van rotsen en bodemmonsters op Mars.

Deze kleine rover werd bestuurd vanaf de aarde, en zijn bewegingen waren beperkt tot een paar meter van het Mars Pathfinder-landingsplatform. Ondanks zijn beperkte bereik slaagde Sojourner erin om waardevolle gegevens te verzamelen en foto’s van het Marsoppervlak naar de aarde te sturen, wat bijdroeg aan ons begrip van de rode planeet.

De Mars Pathfinder-missie, inclusief de Sojourner-rover, speelde een cruciale rol in de Marsverkenning en legde de basis voor toekomstige Marsmissies met grotere en geavanceerdere rovers, zoals de Mars Exploration Rovers en het Mars Science Laboratory (Curiosity-rover).

  onbemand ruimtevaartuig mars 1997

het antwoord:
 

Sojourner


 

We hopen dat je een antwoord hebt gekregen in het vraag- en antwoordgedeelte van de puzzel, we hopen dat je terugkomt op onze beste site waar je antwoorden op alle puzzels zult vinden en we werken er hard aan om een ​​oplossing te bieden voor je vragen zoeken in de zoekmachine, vriendelijke groeten, vergeet niet een opmerking toe te voegen …!!

onbemand ruimtevaartuig mars 1997 – wetenschap huis

السابق
hoe heet een in olie ingelegd haringachtig zeevisje
التالي
welke term voor heelal is afkomstig uit het latijn