top-trends

inwoners van lapland noemen zichzelf

inwoners van lapland noemen zichzelf Welkom lieve bezoekers die op zoek zijn naar antwoorden op raadsels, u bent hier aan het juiste adres, u zult het juiste antwoord vinden op allerlei raadsels, aangezien ons sitepersoneel hard werkt om u te helpen en antwoorden te geven op alle raadsels die u bent zoeken op het waar je naar op zoek bent, en nu bieden we je de oplossing voor het volgende raadsel: inwoners van lapland noemen zichzelf 

inwoners van lapland noemen zichzelf?

het antwoord

De Sami (of Samen)

De inwoners van Lapland noemen zichzelf vaak “Sámi” (ook wel geschreven als “Saami” of “Sami”). De Sámi zijn de inheemse bevolking van het gebied dat bekend staat als Sápmi, dat zich uitstrekt over delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Ze hebben hun eigen cultuur, talen en tradities, en ze beschouwen zichzelf als de oorspronkelijke bewoners van deze regio. 

Hun traditionele levensstijl is vaak gebaseerd op herdersactiviteiten, zoals het hoeden van rendieren, en ze hebben historisch gezien sterke banden met de natuurlijke omgeving van Lapland. Het is belangrijk op te merken dat de term “Lappen” verouderd is en vaak als ongepast wordt beschouwd, dus de juiste term om naar deze inheemse bevolking te verwijzen is “Sámi”.

We hopen dat je een antwoord hebt gekregen in het vraag- en antwoordgedeelte van de puzzel, we hopen dat je terugkomt op onze beste site waar je antwoorden op alle puzzels zult vinden en we werken er hard aan om een ​​oplossing te bieden voor je vragen zoeken in de zoekmachine, vriendelijke groeten, vergeet niet een opmerking toe te voegen …!!

inwoners van lapland noemen zichzelf

السابق
bij welk gezelschapsspel moet er minutieus geopereerd worden
التالي
hoe heet het instrumentenpaneel in een auto of vliegtuig