top-trends

hoe werd vroeger de loper van het schaakspel genoemd

hoe werd vroeger de loper van het schaakspel genoemd Welkom lieve bezoekers die op zoek zijn naar antwoorden op raadsels, u bent hier aan het juiste adres, u zult het juiste antwoord vinden op allerlei raadsels, aangezien ons sitepersoneel hard werkt om u te helpen en antwoorden te geven op alle raadsels die u bent zoeken op het waar je naar op zoek bent, en nu bieden we je de oplossing voor het volgende raadsel: hoe werd vroeger de loper van het schaakspel genoemd

Hoe werd vroeger de loper van het schaakspel genoemd (9)

het antwoord

RAADSHEER

 “raadsheer” (ook wel bekend als de “dame” in het schaakspel). In het schaakspel is de raadsheer of dame de krachtigste stuk op het bord. De dame kan zowel horizontaal als verticaal als diagonaal zoveel velden verplaatsen als gewenst, zolang er geen stukken tussen staan. 

De raadsheer kan een belangrijke rol spelen bij het aanvallen van de tegenstander en het controleren van het bord. Het is meestal het stuk dat spelers willen behouden tot het einde van het spel vanwege zijn bewegingsvrijheid en kracht. In sommige schaaksets wordt de dame nog steeds aangeduid als “raadsheer”, vooral in oudere stijlen of in talen waarin de term “raadsheer” gebruikelijker is dan “dame”.

We hopen dat je een antwoord hebt gekregen in het vraag- en antwoordgedeelte van de puzzel, we hopen dat je terugkomt op onze beste site waar je antwoorden op alle puzzels zult vinden en we werken er hard aan om een ​​oplossing te bieden voor je vragen zoeken in de zoekmachine, vriendelijke groeten, vergeet niet een opmerking toe te voegen …!!

hoe werd vroeger de loper van het schaakspel genoemd

السابق
welke vogel is de grootste van de kraaiachtigen
التالي
over welk water gaat de brug van kopenhagen naar malmö